Crónica: 2 hores Scaleauto GT 1/24

La jornada del 7 de juliol començaba amb problemes al Club Slot La Lira, un problema de conexió impedia l’us del sistema TicTac i ens vam veure obligats a fer tota la cursa a l’antiga, amb només els comptevoltes DS i llapis i paper.

El sorteig d’equips va deixar aquestes quatre parelles:

  • David Lugilde – David Mayolas, amb BMW M3.
  • Arturo Solsona – Mett, amb Audi R8.
  • Xavi Aparici – Mario Duque, amb BMW Z4.
  • Óscar Jodar – Luis Díaz, amb BMW Z4 i Audi R8.

A la pole es van imposar amb molta superioritat els pilots de l’ultim equip amb temps de 12,50 per a l’Oscar i 12,27 per al Luis. La segona posició va ser per al equip Arturo – Mett amb un temps de 12,61 de l’Arturo, assolint la tercera posició Xavi i Mario amb un 12,75 del primer. Lugilde i Mayolas van tancar la pole amb un 12’91 del Lugilde.

La superioritat del equip de Luis i Oscar va venir donada per que el seu cotxe era l’unic adaptat al nou reglament i portaba molta més basculació de carroceria. Per aixó també, i tot i que el Audi R8 que van utilitzar estaba dins de reglament, van decidir correr amb el cotxe reserva, que estaba en les mateixes condicions que la resta. Cras error, com van comprovar després.

La lluita per la victoria va estar desde la primera volta entre els equips Arturo-Mett, primers classificats provisionals, i Lugilde-Mayolas. Pel darrera, Óscar i Luis es van adonar ja al primer carril, la pista 6 per a ells, que el canvi de cotxe només portaria patiment ja que la guia no feia top i el cotxe es quedava trabat als girs tancats, lo que va suposar una perdua molt gran de voltes als cantos.

A terra de ningú en tercera posició, el equip Aparici-Duque es va dedicar a gaudir de la cursa i presionar una mica al principi als segons classificats, no molt ja que tenien un ritme una mica inferior.

A mitat de cursa es va produir el canvi a la primera posició, amb Lugilde-Mayolas com liders de cursa i Mett-Arturo a només una volta i presionant molt fins al final, tot i que per només tres voltes no van asolir el seu objectiu. Aparici i Duque van acabar tercers amb un cotxe que li faltaba una mica respecte als dels dos primers però gaudint de la cursa i mostrant un gran pilotatge.

l’Óscar i el Luis es van cansar de tant patiment i als dos darrers carrils, amb tot perdut ja, van canviar al cotxe reserva, el de la pole, marcant ambdós els seus millors carrils amb diferencia, les seves millors voltes ràpides i el Luis, a més, la volta rápida de cursa amb 12’06, millorant el 12’19 que va fer l’Arturo amb millors pneumàtics. Aixó va demostrar també que la decisió de no correr amb aquest cotxe va ser bona ja que posiblement haurien guanyat però gràcies a un cotxe molt superior, encara que reglamentari, que probablement hauria desvirtuat una cursa de una categoria que es caracteritza per la seva igualdat.

Al final lo que compte es que va ser una molt divertida cursa, amb lluita per la primera posició fins al final, que va servir como assaig per a les 6 hores que es faran amb motiu de la festa major de El Vendrell i per a comprobar la durada dels pneumàtics, que van aguantar les 2 hores sense problemes, tot i que ja estavan al lìmit.

En breu us donarem més informació sobre aquestes 6 hores. Moltes gràcies a tots els pilots participants d’aquesta cursa.
Salut i gallet a fons!!!