Crònica: 2a. Cursa GT-LMP 2018

La mini temporada 2018 arribava a la seva fi amb la segona cursa de la categoría GT-LMP i una inscripció com feia temps que no veiem al club, 13 pilots, tot i que van ser 15 però hi va haver dues baixes de darrera hora.

La cursa va començar amb 5 pilots de la divisió 2 més els visitants Fernando Guillén i Sergi Casanova, als que segurament veurem a més curses a la nostre pista. Des de l’inici es va establir una lluita molt maca entre els Sergis, el visitant Casanova i el nostre president. Després de varis intercanvis de posición el BMW Z4 del «Presi» es va quedar només a mitja volta del Sergi Casanova i el seu Corvette C7R de Scaleauto.

Tercer de la màniga va quedar l’Oscar amb un Cupra GT de Scalextric que va sorprendre a tots per la seva efectivitat. De fet, no va disputar la primera posición per que va perdre un cargol al inici i aixó li va costar varies voltes.

Just al darrera de l’Oscar, altre bonica lluita, aquesta paterno-filial i que va guanyar l’Ethan amb un F40 de Slot.it per només una volta sobre el BMW Z4 de Scaleauto del Mario.

L’altre il·lustre visitant, Fernando Guillén, va patir problemes de transmisió al seu Audi R8 de Scaleauto i prou va tenir amb acabar la cursa. Lo mateix que el Sergio, que va estar tota la cursa barallant-se amb l’Ethan, el Mario i el Fernando fins que problemes tècnics al seu BMW Z4 de Scaleauto li van fer parar i perdre moltes voltes.

La segona màniga va ser també molt emocionant, amb varies lluites que es van decidir al últim segon. Sisè de la màniga i nové general va ser el Joan, amb un Saleen de Arrow, que va fer una cursa molt bona i constant.

Cinquè de màniga va ser el Brosi, amb Ferrari de Black Arrow, cada vegada més a prop del podi i barallat a aquesta cursa amb el Marc, que pilotava un Ferrari F40 d’Slot.it i el va guanyar per menys de un quart de volta, i el Lugi, amb Aston Martin de NSR. Precisament aquests dos van protagonitzar una lluita molt maca. El Marc començaba molt rápid, amb bons temps peró amb molts rebots al cotxe que li van fer parar varies vegades.

Aixó ho va aprofitar el Lugi, amb el seu pilotatge fi i constant, sense sortides, per a obtenir un altre podi, sent l’únic pilot del campionat que ha fet podi a totes les curses a las que ha participat, tres aquesta mini temporada.

I arribem al cap de cursa, les dues primeres posicions que van donar tot un espectacle amb una preciosa lluita entre Arturo, amb Ferrari de Black Arrow, i Luis, amb Lamborghini de Sideways. Tots dos començaban molt fort, amb 31 voltes y rápida de 11,1 ambdós, Luis per la 6 i Arturo per la 2. A partir d’aquí, l’Arturo va mostrar un millor ritme, una mica més ràpid i constant, i va arribar a la pista 6 amb dues voltes d’avantatge i un record oficial del circuit establint a la pista 5 una volta rápida de 10,92.

Peró a la 6 i a falta només d’altre carril, una mala sortida de pista va deixar la carrocería del Ferrari de l’Arturo enganxada per sota del xassís, obligant-lo a parar i perdent les dues voltes. L’emoció tornava a la cursa, a falta de només un carril Arturo era primer però el Luis estava a tant sol un metre de distancia, tot i que la major velocitat de Arturo el feia favorit. Però l’emoció no marxaria, l’Arturo intentaba tirar i el Luis aguantava, esperant l’errada i no cometer-la, i va ser l’Arturo el que la va cometre, dues sortides li van donar al Luis una mica d’aire.

A partir d’aquest moment el Luis va fent voltes, sense sortides i assegurant per a no tenir sortides mentres que l’Arturo tornava a apretar, rodant a ritme més ràpid i agafant a poc a poc a Luis, tot i que semblava que no l’agafaria. I llavors un nou cop de teatre va apareixer, quan semblava que seria una màniga perfecta de Luis el seu Lamborghini va tenir una espectacular sortida a la baixada després de fer un salt i l’Arturo va recuperar la primera posició, tot aixó amb menys de dos minuts per a acabar la cursa.

Novament semblava que tot acabaría així peró el Luis va continuar pressionant, ja que tenia prou matalàs sobre el tercer per a arriscar, buscant forçar l’errada de l’Arturo i aquesta va arribar i, ara sí, deixant les posicions definitives, ja que el Luis va aguantar sense cap sortida i l’Arturo, que novament arrivaba a poc a poc, no va tenir prou temps. Finalment, primera posició per a Luis per tan sol 0,13 voltes d’avantatge.

Amb aquests resultats, el Luis va ser, a més, campió de la categoría amb Marc segon i  Lugi tercer.

Per lo que respecta al Social, a divisió 1 la primera posició es per al Marc, seguit del Luis i l’Arturo. Baixant a divisió 2 l’Aparici i el Mett.

A la divisió 2 el campió va ser el Gerard Vives i puja a divisió 1 junt al Joan, segon classificat. El tercer va ser l’infantil Sergio, que va fer un excel·lent campionat a la seva primera temporada completa.

Aquests canvis a las divisions quedan pendents de decidir si es mantindra o tornarem a una única classificació.

Us deixem classificacions i gal·leries de fotos i us esperem a la cursa de camions per a la Festa Major de El Vendrell, el 22 de juliol, i la nova temporada 2018-2019 que començará al setembre. Salut i gallet a fons!!!