Crònica: Cursa Camions Festa Major 2018

Arriba Santa Anna i si arriba Santa Anna, arriben la festa de major de El Vendrell i la cursa de la festa major del Slot Club La Lira, una cursa especial amb la que busquem sortir de la rutina de curses habituals i fer algo diferent.

Enguany va tocar recuperar els camions, una categoria molt divertida, que molta gent trobava a faltar i que requereix de una preparació molt afinada dels vehicles i de un canvi de xip respecte al pilotatge, ja que els camions son molt delicats a l’entrada dels tombs i si aquets son tancats, s’han de deixar passar per a evitar la sortida de pista.

Després de algunes baixes e incorporacions de darrera hora, 5 equips van pendre la sortida:

  • Marc Olivan i Sergi González.
  • David Lugilde «Lugi» i Mario Duque.
  • Óscar Jodar i Toni Ambrosio «Brosi».
  • David Mayolas i Carles Masip.
  • Ethan Duque i Luis Díaz.

A la pole ja va quedar clar que la lluita seria entre els equips Marc-Sergi i Mario-Lugi, amb 13.90 pels primers i 14.02 pels segons, i així es va veure a la cursa, a la que es va afegir una novetat al club per als canvis de pilot, aquests es farian sense parar la cursa, entre els minuts 9:30 i 10:30. Una vegada arribat el minut 9:30 s’avisa de que s’obre la finestra de canvi, els pilots porten el camió a la recta, abandonan el lloc i rellevan al seu company com pister, aquest corre cap a la posició de pilot per a continuar.

La lluita va ser molt tancada entre Mario – Lugi i Marc – Sergi fins que els segons van començar a notar que el seu camió no anaba bé. I raó tenien per que aquest es va parar quan estaven a punt d’arribar a mitja cursa.

Un cop de teatre que va deixar a Mario i Lugi amb una comoda primera posició amb 20 voltes d’avantatge que van ampliar fins que a falta de 2 minuts van trencar corona. Menys mal que portaven prou matalàs.

El camió de Mario i Lugi va ser infalible, fins i tot va caure al terra i no es va trencar res.

Masip i Mayolas van començar engrescatas amb Brosi i Oscar per la tercera posició, peró una sortida d’aquests a acabar amb el camió que semblava de Lego, lo que els va obligar a parar a fer reparacions i perdre prou voltes per a que mantinguessin primer la tercera i després, tras l’averia de Sergi i Marc, la segona posició fins al final.

Gran segona posició de Masip i Mayolas i, com sempre amb ells, gran decoració.

Oscar i Brosi van asolir una magnífica tercera posició amb un camió que després de les reparacions volava baix, marcant la volta ràpida de la pista 2 i rodant sempre més ràpid que els segons.

El camió de l’Oscar i Brosi es va mostrar molt, molt ràpid però, per desgràcia, també molt fràgil.

Quarta posició per a Marc i Sergi, que sense averies haurien estat al podi i potser primers, una llàstima.

Llàstima de l’averia, el camió de Marc i Sergi apuntava al podi lluitant per la victoria.

Per últim, sense cap opció ja des de la pole i sense entrenar gaire (l’Ethan res) ni adaptarse a aquesta dificil categoria, Ethan i Luis van fer lo que bonament van poder, apart de riure molt, com tots a una cursa més de germanor que altre cosa i molt, molt divertida.

I al final de la cursa, entrega de ampolles de ví de Jané Ventura i bufats de l’Obrador conmemoratius de les festes i cortesia dels administradors d’aquestes.

Des de el Slot Club La Lira volem donar les gràcies a tots els pilots participants i als col·laboradors per la seva ajuda per a fer realitat aquest agradable matí de curses i germanor.

Us esperem a la temporada 2018-2019, salut i gallet a fons!!!