Crònica: 2a cursa DTM 2018/19, 10 de maig

La segona cursa de la temporada 2018-19 de DTM va tenir moltes coses interesants: retorns esperats des de fa temps, consolidació de pilots que ja no son tan novatos i debuts prometedors.

Amb 9 pilots, quatre de ells debutants a la categoria, vam fer una pole tot i no ser lo habitual si no es la primera cursa del campionat, per a organitzar les mànigues més justament.

I la pole se la va emportar el Luis amb un 11.53, dos dècimes més ràpid que la primera cursa. El Lugi va fer segon amb 11.63 i una derrapada al seu ùltim intent, aquest 11.63 precisament, que probablement li va costar la primera posició. Tercera posició per a Xavi Aparici, amb el mateix BMW M4 que Luis, que li va prestar el seu cotxe.

Primera màniga

Com que compartia cotxe amb Luis i va quedar pel darrera seu, Xavi va correr a la primera màniga amb Òscar, Pepo, Brosi i Ceballos.

Ceballos, un experte en rallye, va estrenar-se a la pista de velocitat de La Lira amb un Mercedes de Carrera i un molt bon resultat, va ser ùltim però amb uns temps molt bons i mostrant una gran regularitat amb poques sortides i, fins i tot, un «perfect» a la pista 6.

Quart de màniga va ser l’Oscar, altre rally-man però també expert a velocitat, amb Mercedes de Scalextric, que va fer voltes ràpides al nivell dels millors però també va tenir 52 sortides que li van penalitzar molt, parlem de unes deu voltes perdudes.

Tercer d’aquesta màniga va ser el Brosi, pilot ja consolidat i, sobre tot, molt regular, va tenir només 13 sortides però aquesta vegada li va faltar una mica de la velocitat que sol tenir i, amb un BMW M4 de Carrera, va quedar-se en 11.93 de volta ràpida i a només mitja volta del segon de màniga.

Un altre que ve del rallye i progressa a cada cursa es el Pepo, va ser segon de màniga i quart general sent, a més, el pilot amb menys sortides, només 12, i marcant una volta rápida de 11.68 a la pista 3.

Primera posició de màniga per al Xavi Aparici. Retornat després de molt temps sense correr, va aprofitar el cotxe que li van deixar (el BMW M4 Carrera del Luis, guanyador de la primera cursa i pole a aquesta) per a fer una cursa espectacular, guanyar la màniga i apuntar al podi de cursa deixant, a més, la volta ràpida en 11.48.

Segona màniga

Miquel, Mett, Lugi i Luis van conformar la segona màniga amb resultats molt bons per a tots ells.

Mett va ser quart de màniga, amb un Mercedes de Carrera, i va fer bona cursa tot i que es notava els mesos que porta sense agafar el mando, el arribar amb molt poc temps per entrenar i que el cotxe no estava del tot afinat.

Tercer de màniga va ser el Miquel, altre rallye-man que, a la seva segona cursa de velocitat i amb un Mercedes de Scalextric , va mostrar una gran progressió fent 5 voltes més que a la primera cursa i baixant dels 12 segons a tres carrils, deixant la seva volta ràpida en 11,87. També va mostrar molta regularitat amb una mitjana de 4 sortides per carril.

Segon de màniga i de cursa va ser el Lugi. Amb un cotxe que no era tan ràpid com el guanyador, va rodar a un ritme molt alt i va mostrar la seva habitual regularitat liderant la màniga i la cursa fins a la mitat quan, a la pista 1, va punxar una mica i el Luis el va agafar.

El Luis va ser guanyador també d’aquesta cursa, després de controlar la primera cursa des-de la primera volta, a aquesta li va costar molt més. El Lugi, com ja hem dit, va apretar molt al inici i va agafar fins a volta i mitja d’avantatge, fent 26 voltes al primer carril i 25 a la resta mentres que el Luis no pasava de 25 a ningú, tot i que a la pista tres va marcar un espectacular 11.29, volta ràpida de cursa.

Peró al arribar el cinquè carril, pista 1 per a Lugi i 5 per a Luis, el Lugi va punzar una mica fent només 24 voltes i 11.68 de ràpida mentres el Luis feia 11.32 i 26 voltes, agafant la primera posició per mitja volta.

El carril restant va ser una lluita de titans, amb el Lugi intentat presionar, rodant en 11 mitjans per provocar la errada del Luis. Peró aquest acabava al seu carril favorit, el sis, i es dedicava a controlar la cursa al trobar-se molt comode i rodant fins i tot una mica més ràpid que Lugi, acabant primer amb poc més d’una volta d’avantatge.

El Xavi Aparici «Xas», amb la seva gran cursa a la primera màniga, va completar el podi de una cursa que va ser molt divertida tant a dintre com fora de la pista. Us deixem el podi i les classificacions i us esperem a la propera, el 7 de juny.

Salut i gallet a fons!!!