Campionat GT3: 1ª cursa

Després de la emoció de la cursa nocturna de 1/24 al club, el passat 18 de març tornavem a la normalitat amb la segona edició del campionat GT3, un campionat de GT molt divertit i, grácies a que el Mosler de NSR no entra a aquesta categoria, amb una graella molt variada. Tot i així, el Ferrari 458 GT3 de Black Arrow es convertia en el cotxe més present, amb cinc unitats, seguit de tres Mercedes SLS de Scaleauto i altres tres BMW Z4, dos de Scaleauto i un de NSR. Completaven la graella 2 Aston Martin de Black Arrow, un altre Aston de NSR i un Audi R8 de NSR que no surt a la foto.

La categoría GT3 ha aportat varietat a la graella.

Com que aquesta era la primera cursa de enguany, es va fer pole i ja a ella es va veure que aquest any la gent anaba molt rapid. Amb uns temps espectaculars, els cinc primers eran més rapids que la millor pole del 2015.

Així, les mànigues quedaban distribuïdes amb Óscar Jodar, Miquel, que tornava a la competició després de uns quants anys, Toni Beltran «Brosi», Joan Rodríguez, Mario Duque, Jordi Jordá i Gerard Vives a la primera.

La segona estaría conformada per David Mayolas, Xavi Aparici «Xas», Arturo Solsona, Sergi González, Carles Carceller «Litus», Carles Povill, Joaquin Pastor «Mett» i Luis Díaz.

Els pilots de la primera màniga van deixar el listó molt alt pels de la segona.

I ja els pilots de la primera màniga marcaven un ritme endiablat. Gerard agafava la primera posició desde l’inici i ja al seu primer carril, a la pista 1, millorava el temps de la pole amb un 11’22. Jordi Jordá i Mario Duque li marcavan ben a prop, pero el seu ritme, que el portaba a fer un espectacular 10,98 a la pista 5, era impossible per la resta.

Pel darrere les lluites eren constants i mentres que el Gerard aguantava la seva privilegiada posició i el Jordi Jordá intentava que no se li marxés molt, el Brosi, el Mario Duque  i l’Óscar Jodar s’engrescaven en una lluita per la tercera posició que es decidia en aquest mateix ordre per poc més d’una volta entre els tres. En Joan i el Miquel tancaven la classificació.

El Gerard, amb el seu Ferrari verd, marcava un ritme estrastofèric.

A la segona màniga el ritme el va marcar Sergi que, començant per la pista 5 i marcant 31 voltes, ja agafava una volta d’avantatge i no perdría aquesta primera posició fins al final. A la segona posició s’establia una lluita inicial entre el Luis i el Mett, pero aquest va punxar una mica als carrils 1 i 3, lo que va deixar al Luis més tranquil a la segona posició i permitia a l’Arturo agafar i no deixar la tercera.

Pilots de la segona màniga en acció.
Pilots de la segona màniga en acció.

Mentres el Sergi continuava amb el seu ritme constant i gairebé sense sortidas, el Luis volaba marcant voltes ràpides a tots els carrils excepte el 2 i el 4 i establia un record de 10,90 a la cinc, però al mateix temps era poc constant i tenia moltes sortidas, lo que donaba una cómoda victoria final al Sergi per gairabé dues voltes. L’Arturo tancava el podi deixant finalment al Mett en quarta posició, firmant aquests quatre també les quatre primeras posicions de la cursa.

El BMW del Sergi va ser rapid i constant.
El BMW del Sergi va ser rapid i constant.

Cinqué de màniga era el Xas, seguit de Litus i un Carles Povill que, tot i que el seu Ferrari era rapidissim i va marcar la volta ràpida als carrils 2 i 4, tenia problemes a la entrada d’algunes curves. La mániga la va tancar el David Mayolas que, una vegada més, arribava a la cursa directe de la feina i sense haber provat el cotxe.

IMG-20160319-WA0004
Podi final de la cursa amb tres cotxes diferents: BMW Z4 del Sergi en primera posició, Ferrari 458 del Luis en segona i Aston Martin del Arturo en tercera.

Aquesta categoría inaugura els handicaps, lo que implica que els cinc primers classificats d’aquesta cursa començaran la següent amb aquestas penalitzacions:

  • Sergi González, -5 voltes.
  • Luis Díaz, -4 voltes.
  • Arturo Solsona, -3 voltes.
  • Mett, -2 voltes.
  • Gerard Vives, -1 volta.

Us deixem la classificació final de cursa, que també podeu trobar i descarregar al apartat Resultats, i la galería de fotos. Us esperam el 15 d’abril per la segona cursa. Salut i gallet a fons!!!

1a cursa GT3 2016