Campionat GT3: 2ª cursa

El social 2016 tornava a la nostre pista el passat 15 d’abril amb la segona cursa de GT3 i un ambient molt caldejat i, sobre tot, animat. Els dies abans de la cursa i el mateix divendres als entrenaments, tothom  parlaba de dues coses: uns temps estratosferics que havia fet el Marc Oliván, que tornava després de perdre’s la primera cursa, i del handicap que, per primera vegada, s’aplicava als cinc primers de la anterior cursa.

Però la millor noticia de totes era la tornada de’n Lugi després de passar per quirofan per un accident de moto, encara amb crosses, peró amb el mateix dit habil de sempre. Amb tot aixó i el ja mencionat handicap, les quinielas apostaven per una victòria de Marc i un podi pel que lluitarien Lugi i Xavi Aparici que, amb ajuda de Luis, havia millorat el seu Ferrari i no portaba handicap.

Un total de 11 coches se presentaron al parque cerrado, siendo el Aston Martin el dominante en esta ocasión, con tres Vantage GT3 de NSR y dos DBR9 GT3 de Black Arrow. Les acompañaban tres Ferrari de Black Arrow y tres BMW Z4 de Scaleauto (en la foto falta uno de ellos, el de Marc Oliván, que llegó con la carrera comenzada)
Un total de 11 coches se presentaron al parque cerrado, siendo el Aston Martin el dominante en esta ocasión, con tres Vantage GT3 de NSR y dos DBR9 GT3 de Black Arrow. Les acompañaban tres Ferrari de Black Arrow y tres BMW Z4 de Scaleauto (en la foto falta uno de ellos, el de Marc Oliván, que llegó con la carrera comenzada)

La inscripció va ser una mica fluixa al coincidir el mateix cap de setmana amb els 100 Km. Oxigen Carthago Barna de Slot Digital i per la enfermetat de un dels socis, l’Óscar Jodar, que es va perdre aquesta cursa però ja està totalment recuperat. Així, teniem 11 pilots i cotxes en dues mànigues que es montarien per classificació i van quedar així:

Màniga 1:

 • Jordi Jordà (Aston Martin DBR9 Black Arrow)
 • Toni Beltrán «Brosi» (Aston Martin DBR9 Black Arrow)
 • Mario Duque (BMW Z4 GT3 Scaleauto)
 • Joan Rodríguez (Aston Martin Vantage GT3 NSR)
 • David Lugilde «Lugi» (Aston Martin Vantage GT3 NSR)

Màniga 2:

 • Sergi González (BMW Z4 GT3 Scaleauto)
 • Luis Díaz (Ferrari 458 GT3 Black Arrow)
 • Arturo Solsona (Aston Martin Vantage GT3 NSR)
 • Gerard Vives (Ferrari 458 GT3 Black Arrow)
 • Xavi Aparici (Ferrari 458 GT3 Black Arrow)
 • Marc Oliván (BMW Z4 GT3 Scaleauto)
Els pilots de la primera màniga a punt per començar.
Els pilots de la primera màniga a punt per començar.

I comença la primera màniga amb un Mario que va sortir com un tir amb el seu afinat BMW Z4, amb el qual se li veia molt còmode, peró que no es podia despistar per que tenia al Lugi a la mateixa volta. Pel darrera, a dues voltes, quedavenm els Aston Martin DBR9 de Brosi i Jordi Jordá amb el Joan tancant la classificació a una volta de ells.

A mesura que avançaba la màniga, el Mario perdi ritme i es veia superat pel Lugi i el Jordi i amenaçat per un Brosi que cada vegada es troba més còmode. Finalment, el Lugi acabaria primer provisional amb Jordi segon, Mario tercer, Brosi quart a poc més de mitja volta i Joan cinqué.

Pilots de la segona màniga.
Pilots de la segona màniga.

I amb les espases en alt, marxàvem cap a la segona màniga, a la que es veria com afectaba el handicap: el Sergi començaba amb -5 voltes, Luis amb -4, Arturo amb -3 i Gerard amb -1, i com anava l’avió que havia preparat el Marc.

Només donar la sortida, el Ferrari del Luis sortia com un tir i a la primera volta ja marcava un 10,99, es notava que el fet d’haver posat rodes de 16,5 al darrere li donava encara més tracció i acceleració. El Sergi, amb una volta més de Handicap el seguia molt de prop i tots dos marcaven les dues millors mànigues de la cursa, amb 32 i 31 voltes, encara que amb el handicap es quedaven en 28 i 26, lo que feia que el lider provisional fossi el Xavi Aparici, amb Arturo segon i Marc, que tenia problemes de comportament al seu cotxe, tercer. Gerard va haver de parar per problemes mecànics i és quedava últim amb només 23 voltes.

A la segona màniga es va marcar un ritme endiablat.

A les següents mànigues, eren Sergi, Luis i Xavi els que marcaven el ritme, amb els dos primers recuperant el seu handicap a marxes forçades i amb el Xavi aguantant a la primera posició com podia, mentre que el Marc encara tenia problemes i feia alguna paradeta perdent voltes importants. Arturo continuava amb el seu ritme i el Gerard, que no es trobava a gust amb els pneumàtics, tractava de recuperar lo perdut com podia.

A meitat de cursa el Luis ja havia recuperat el seu handicap, marcant voltes ràpides de 10,9 a tots els carrils, i el Marc decidia canviar el seu cotxe, lo que suposava que no puntuaria a aquesta carrera. A partir d’aquí el Marc volava, igualava el rècord de 32 voltes a un carril del Luis i polvoritzava la seva volta ràpida marcant 10,72 a la pista cinc, recuperant posicions fins a acabar quart de la carrera.

El Xavi, que mantenia un bon ritme i conservaba la segona posició amb comoditat, va veure com el seu cotxe es parava per un cable de guía que el seu mecànic no va fixar bé i es va sortir, una llàstima per que la segona posició semblava seva a pesar de que el Sergi apretava pel darrera després de gairebé recuperar el handicap de 5 voltes.

Finalment la victòria final va ser pel Luis, apuntalada a la pista cinc, on va deixar una volta ràpida de 10,67 i un rècord de 33 voltes, amb Sergi segon, Marc tercer, Arturo quart, Xavi cinquè i Gerard sisè. I així va quedar la classificació final de cursa:

resultado-2-cursa-gt3

La general ara queda amb Sergi i Luis empatats a la primera posició i amb handicap de 4 i 5 voltes respectivament a la tercera i última carrera, podeu veure-la a la pestanya Campionats 2016. Us deixem la galeria de fotos i us esperem a la següent. Salut i gallet a fons!!!