Crònica: 4ª cursa Clàssics 2016

Finalitza el campionat de clàssics del 2016 i ho va fer amb una bonica i disputada cursa a la que tres pilots, Lugi, Luis i Mario, arribaven separats per només 2 punts a la lluita per la segona posició. La primera, degut als descarts, ja era propietat de l’Arturo que, amb dos primeras i una tercera posició a les tres primeres curses feia impossible que cap dels perseguidors pugués treure-li la victoria final.

Només vuit pilots van prendre part a la darrera cursa de clàssics.
Només vuit pilots van prendre part a la darrera cursa de clàssics.

A la primera mániga van correr el Mett, amb un Chaparral prestat i sense entrenar, el Joan, el Brosi i el Xavi que, ara si, portava el seu Matra ben afinat i ajustat. I ja des de el primer carril el Xavi va començar a obrir bretxa, amb un ritmo molt bo i la confiança que dona un cotxe ràpid i segur (diu el Xavi que des d’aquí li donguem les gràcies al Lugi i al Luis per fer de mecànics).

La màniga no va tenir molta historia, els buits entre els pilots anaven obrint-se a poc a poc sense alterar la classificació i el Xavi es portaba una comoda primera posició que li reportaria la victoria final. A 4 voltes acabava Brosi, deixant al Joan tercer i a un Mett una mica desesperat amb el Chaparral, quart.

Al final de cursa el Mett estava tan desesperat amb el Chaparral prestat que corria fins i tot assegut.
Al final de cursa el Mett estava tan desesperat amb el Chaparral prestat que corria fins i tot assegut.

A la segona màniga van correr els classificats del segon al cinqué del campionat. Dels tres pilots que lluitaven per la segona posició el millor posicionat era el Luis, amb una volta de hàndicap per les 3 del Lugi i les 4 del Mario. Peró el Lugi va sortir a per totes i, mentres el Luis feia voltes molt ràpides (començava a la 6 i feia 11,46 de ràpida) al mateix temps que tenia moltes sortides, el Lugi marcava un ritme implacable i constant, sense sortides i errors, i li agafava mitja volta, tot i que la seva volta ràpida era de 11,65. Mentres, el Mario prou tenia amb lluitar amb el seu hàndicap de quatre voltes i l’Oscar, que portava un ritme molt bó amb el seu Ford GT40 MKII.

El Lugi aconseguia apropar-se a només una volta del Luis, que es recuperava i tornava a tenir fins i tot més de les dues que li otorgaba el hàndicap però que les tornava a perdre per a arrivar al darrer carril separats per només una volta.

El segon carril va oferir bonicas lluites entre Lugi i Luis per un costat i entre Mario i Oscar per l'altre
La segona màniga va oferir bonicas lluites entre Lugi i Luis per un costat i entre Mario i Oscar per l’altre

L’Oscar i el Mario també es van engrescar a una bonica lluita que començaba amb l’Oscar ampliant l’avantatge del hàndicap peró que va continuar amb la recuperació del Mario per a arribar al darrer carril a la mateixa volta.

I el darrer carril va ser tot un espectacle. El Lugi tenia que recuperar una volta al Luis, pero aquest corria per la pista cinc, la més ràpida, i comenzaba molt fort, arribant a fer un 11’30 de volta rápida. Tot i aixó tornava a tenir moltes sortides que feien al Lugi, que mai es va rendir, apropar-se tant que, a menys de un minut per a acabar, va aconseguir passar-li tras dos errades del Luis que, d’aquesta manera, va passar de primer de cursa a tercer, deixant-li la màniga i el subcampionat en safata a un Lugi que va fer una cursa gairebé perfecte, i la victoria de cursa a un Xavi pletòric que es portava la seva primera ampolla de ví de la temporada.

Pel seu costat, l’Óscar i el Mario també es passaven i re-passaven fins que el Mario es va portar el premi per menys de mitja volta d’avantatge. D’aquesta manera, el Xavi es portava la victoria de la cursa per només 0,1 voltes sobre el Lugi i 0,65 sobre el Luis. Quart era el Mario, també molt lluitat tot i el hàndicap, amb l’Oscar cinqué a 0,55 voltes d’ell i Brosi sisé a 0,15 de l’Óscar. Seté va ser el Joan, que va canviar el mando i va correr molt més comode, i vuité el Mett, que mai es va adaptar al Chaparral que li van deixar.

Els Matra van tornar a fer ple al podi
Els Matra van tornar a fer ple al podi
Molta lluita a totes les posicions de la cursa
Molta lluita a totes les posicions de la cursa

El campionat de Clàssics 2016 arriba al seu final amb aquesta cursa amb l’Arturo com campió, tercer diferent d’aquesta temporada després de que el Marc s’emportés amb comoditat els Ninco i el Luis guanyés els GT3 pels pels a la darrera cursa. El subcampionat, guanyat a aquesta darrera cursa, va ser per al Lugi i la tecera posició per al Luis. Us deixem la classificació final i la galeria d’imatges.

Salut i gallet a fons!!!

general-classics-2016