Crònica: 6 hores Scaleauto GT 1/24

Espai just, diversió màxima

Amb sis equips, cinc locals categoria GT i un visitant, els ACME, amb un GT Pro, les 6 hores Scaleauto GT 1/24 van començar el passat 23 de juliol amb molta calor i un gran ambient.

Els sis inscrits van ser:

  • ACME, amb Fernando Guillén, David Mestres i Sergi Casanova, Dodge Viper categoria GT Pro.
  • BrOs Team, amb Óscar Jodar i Toni Beltrán «Brosi», BMW Z4 categoria GT.
  • Xatarrería Team, amb Carlos López i Sergi González, BMW Z4 categoria GT.
  •  Pappa Delta, amb Mario Duque i Gerard Vives, BMW Z4 categoria GT.
  • David’s Team, amb David Mayolas i David Lugilde, Porsche 997 RSR categoria GT.
  • Metteoritos, amd Joaquin Pastor «Mett» i Luis Díaz, Audi R8 categoria GT.

La pole va quedar de la següent manera:

1º – Metteoritos, 12″18
2º – David’s Team, 12″26
3º – Pappa Delta, 12″49
4º – ACME, 12″54
5º – Xatarrería Team, 12″62
6º – BrOs Team, 13″10

Nervis i preparatius abans d’iniciar la carrera

L’inici de cursa es molt igualat, Metteoritos i David’s s’emprenyan en una lluita per la primera posició que deixa liders als primers després del primer carril amb només una volta d’avantatge.

Pel darrera els ACME, tot i que portan un GT Pro, en teoria més ràpid que els GT, pagan el seu desconeixement de la pista i es quedan tercers a 5 voltes del cap de cursa. Molt a prop, la resta, en lo que va ser la tónica tota la cursa, una lluita molt tancada entre tots per la tercera posició.

Després del segon carril el lider va canviar, els David’s es posan primers i des d’aquest moment només fan que obrir o administrar la diferencia amb els Metteoritos, que a la seva vegada també van obrint forat amb els tercers. Aquesta es la posició que va donar emoció a la cursa, semblava que era para els ACME, amenaçant a vegades als Metteoritos, peró problemes al primer canvi de pneumàtics els va fer perdre moltes voltes, lo que va fer que haguès un lluita entre la resta molt maca per aquesta posició.

Després de fer una passada de 20 minuts per cada carril, la cursa es va parar per a fer un dinar de germanor, quedant la classifació provisional així:

A la tarda otra passada de 20 minuts per carril, sense que cap pilot repetís els carrils que va fer al matí, la cursa va continuar igual amb un afegit que ja havia fet una timida aparició al matí pero que va empitjorar a la tarda, el temut graining o, com es més conegut, les pilotes de goma, que a la tarda ja tenien el tamany d’un gra d’arròs i feien perdre un segon per volta amb facilitat.

Amb aquest condicionant alguns equips van decidir avançar el segon canvi de pneumátics mentres que altres, com els David’s, van decidir que no mereixia la pena parar i van acabar amb el segon joc de rodes, com tenien previst.

Mentres uns i un altres canviaven o no i es barrejaven en lluites per la tercera posició, els ACME iniciaban una remontada que els portaba a la tercera posició final, sent segons de la tarda i l’ùnic equip en fer més voltes a la tarde que al matí.

El Viper d’ACME era molt ràpid peró el desconeixement de la pista els va passar factura

La quarta  posició final, tercera de GT, va ser per els Xatarrería, seguits pels Pappa Delta. Tancant la classificació tenim als BrOS, amb molts problemes durant tota la cursa que els van lastrar molt.

Des de el Slot Club La Lira volem doner les gràcies a tots els participants, especialment als ACME que ens van visitar des de Tarragona, per fer-nos gaudir de un gran dia de cursa. I, per soposat, un agraïment molt especial als colaboradors que donen suport continuament al Slot Club La Lira i van participar a aquesta cursa amb els premis i el esmorzar: Bodegas Jané i Ventura, Pastisseria La Granja Foods i Aloyshop, la teva botiga de Slot.

Ara toca descans fins al 1 de setembre que tornarem amb els Ferrari F40 de Policar. Us deixem la classificació de la cursa i unes imatges.

Salut i gallet a fons!!!