Crònica: 1a cursa DTM 2018/19, 29 de març

1ª cursa DTM 2018/19

Després de la incontestable victoria del Lugi a la copa Resistarraco tocava començar la tercera categoria del social2018/19, els DTM.

La cursa va tenir la absencia del propi Lugi i la del Sergi González, el Presi, peró tot i aixó va gaudir de la millor inscripció de la temporada gràcies a la presencia de varis pilots d’altres clubs que van visitar-nos per a preparar la propera cursa del Resistarraco (5 al 7 d’abril).

Així, 14 pilots participaven a la pole que va guanyar l’Adria Pujol amb un Mercedes de Scalextric, segon y tercer, separats per només una milèsima, van ser Ramón Díaz i Luis Díaz (no, no son germans), respectivament.

La primera màniga la van conformar el Ramón Díaz, l’Alfons Unda, el Pepo, l’Óscar Jodar, el Miquel Martínez, el Mini Pampi i el Sergio. El ritme el va marcar l’Alfons des-de l’inici, amb molta regularitat i bones voltes ràpides va fer gairebé 25 voltes per carril, deixant segon de màniga i vuitè final al Ramón, que va fer millors i molt bones voltes ràpides, gairebé la de cursa, peró també va tenir moltes caigudes i aixó li va penalitzar molt. Tercer, desè final, va ser el Pepo, que va asolir un 11,77 de volta ràpida i molt bon ritme.

Quart, onzè final, va ser el Miquel Martínez, pilot de rallye que va provar a velocitat mostrant molt bones maneres, deixant cinqué, dotzè final, per la coma a Mini Pampi.

Van tancar la classificació de màniga i de cursa el Sergio i l’Oscar. Tots dos van patir problemas mecànics que els van fer perdre moltes voltes.

A la segona màniga van prendre la sortida l’Adriá Pujol, el Luis, l’Arturo, el Jaume de Slot Reus, el Jaume Baiges «Iceman», el Brosi i el Gerard.

Quin va sortir com un tret a aquesta ocasió va ser el Luis. El seu BMW M4 era un tret i el Luis es trobava molt a gust, lo que va fer que, a més, tingués molt poques sortides (deu en total amb dos carrils perfectes) i ocupés la primera posició de principi a fí marcant, a més, la volta ràpida de cursa.

L’Arturo va acabar segon presionant constantement a Luis en busca de forçar la errada i amb un ritme també molt alt i el mateix nombre de sortides, deu. El podi d’aquest màniga i quart de cursa va ser per a l’Adrià Pujol, molt regular peró una mica per sota del ritme dels tres primers, acavant a tres voltas de l’Alfons Unda.

Els Jaumes van asolir el quart lloc, que va ser per a l’Iceman i no va guanyar a l’Adrià per centìmetres, i el cinqué de màniga, cinqué i seté de cursa. Molt presionats també pel Brosi, sisé d’aquesta màniga i setè de cursa a la mateixa volta que el Jaume i a menys d’una de l’Iceman. El Gerard va tancar la classificació de la darrera màniga asolint el nové de cursa.

Aclarar que el N.P. que veureu a la classificació vol dir que aquests pilots ni puntuen ni bloquejan punts per correr amb un motor diferent al homologat per a aquest campionat.

Us deixem classificacions i fotos i us esperem a la propera cursa, el 10 de maig. Salut i gallet a fons!!!