Crònica: 3a cursa DTM 2018/19, 7 de juny

11 pilots van prendre la sortida a la darrera cursa tant del DTM com del Social 2018/19. I si tinguesim que posar tìtol a aquesta crònica, aquest seria «El visitant inesperat» ja que així, sense avisar ni dir res, el Marc Oliván va apareixer pel club després de 9 mesos sense participar a cap cursa.

Però va haver-hi més retorns, aquests anunciats, per que el Joan Rodríguez també tornava, a aquest cas a la velocitat per primera vegada enguany. I també el «presi», Sergi González, que no va poder participar a cap de les anteriors curses del DTM.

Com ja s’havia fet a les dos anteriors, aquesta cursa també va tenir pole i, com era de esperar, va ser per al Marc amb un espectacular 11,24. El Luis no s’ho va posar fàcil amb un 11,26, deixant tercer a l’Arturo, ja amb 11,42. Una pole molt, molt ràpida, molt mes que l’anterior i batint el dos primers el record de pista, lo que presagiava una cursa molt ràpida.

Primera màniga

A la primera màniga teniem als següents pilots i cotxes:

 • Joan Rodríguez, Audi A5 Carrera.
 • Joan carles Ceballos, BMW M4 Carrera.
 • Óscar Jodar, Mercedes Clase C Coupé Scalextric.
 • Miquel Martínez, Mercedes Clase C Coupé Scalextric.
 • Pepo, BMW M4 Carrera.
 • Brosi, BMW M4 Carrera.

La emoció estava servida amb la lluita entre Brosi, Pepo i Miquel pel subcampionat de la categoria. Lluita que des-de el principi va controlar el Brosi. Amb un pilotatge molt segur i poques sortides va obrir forat a poc a poc deixant al Pepo i al Miquel barallant-se entre ells per el tercer calaix del podi del campionat, baralla que es va emportar el Pepo gràcies a un ritme molt segur i constant (2 carrils amb 0 sortides i 29 voltes a tots els carrils). Tot i no superar als seus rivals, el Miquel va millorant a poc a poc i cada cursa es més a prop d’ells.

A la quarta posició va quedar l’Óscar que va ser una cursa de les habituals per a él, mostrant molta velocitat al mateix temps que falta de ritme, sent novament el pilot amb més sortides. Una llàstima per que amb ritme hauria estat a la baralla per la cinquena posició.

Molt bona cursa i progresió per al Ceballos, cinquè d’aquesta màniga. Tot i que nova millorar la seva volta rápida (12,41 a l’anterior cursa), la seva mitjana va baixar de 13,75 a 13,34.

Sisena posició per al Joan, molts mesos sense fer velocitat es noten peró va fer molt bona cursa arribant fins i tot a les 28 voltes per la pista 4.

Segona màniga

La segona màniga no va tenir molta historia. Tot i que per la pole semblava que hi hauria lluita entre el Marc i el Luis, aquest no va tenir ritme per a seguir al dels Budellets que es va marxar de bon inici. Al principi, de fet, el Luis es va despenjar i estava fora del podi.

Els pilots i cotxes d’aquesta màniga van ser:

 • Marc Oliván, Audi A5 Scalextric.
 • Luis Díaz, BMW M4 Carrera.
 • Arturo Solsona, Mercedes Clase C Coupé Scalextric.
 • David Lugilde, BMW M4 Carrera.
 • Sergi González, Audi A5 Scalextric.

Mentres el Marc anava obrint forat i marcava volta rápida tras volta rápida, amb 11,02 com record del circuit, la resta es barallaven entre els pel podi. Lugi, Arturo i Sergi mostraven un ritme molt bó i constant però els faltava una mica de velocitat. Aixó ho va aprofitar el Luis que era tot lo contrari, molt ràpid (amb volta ràpida de 11,16 a la pista 4) peró amb poc ritme i moltes sortides, per a asolir la segona posició de cursa, gràcies principalment al fantàstic cotxe que emportava.

El tercer de màniga i de cursa va ser el Lugi, a menys de mitja volta de Luis que també va patir per a consercar el podi ja que el Sergi es va quedar a menys d’una volta d’ell. Més depenjat va quedar l’Arturo, cinqué de màniga i seté de la general, que va patir problemes de suspensió lo que li va fer perdre molt.

Conclusió dels campionats

Amb aquesta cursa tancavem els campionats DTM i el Social 2018/19.

El primer quedava resolt a favor del Luis amb Brosi segon i Pepo tancant el podi.

El Social era per al Lugi, amb quatre victories de les nou possibles i sempre acabant al podi aquesta temporada, escoltat pel Arturo en segona posició amb dos victories i també sempre al podi excepte aquesta última cursa, i el Luis tercer, amb altres dos victories peró només tres podis més.

Us deixem fotos i les classificaciones de cursa i campionats pero no digue adeu a la temporada encara per que ens esperen dos curses molt dicertides aquest estiu, la Cloenda de temporada i la cursa de Santa Anna. Em breu us informarem.

Salut i gallet a fons!!!