Cursa Nadal 2018

Començem aquesta crònica demanant disculpes per tots els problemes que vam patir a aquesta cursa, a la organització li sap molt greu que alguns participants tinguessin que marxar i altres que esperar pels endarreriments causets per aquests problemes.

El Nadal 2018 ja està a prop i, per tant, també tots els esdeveniments tìpics d’aquesta època, incloent els sopars i events especials.

I, com ja es tradició, al Slot Club La Lira vam tenir un sopar i cursa especials amb un nou format de regularitat en lloc del habitual de velocitat. Amb un temps mìnim per volta de 14 segons, es tractaba de clavar aquest temps ja que tot lo que estiguès per sota suposava que la volta no contava, mentres que fer 14.00 donaba un bonus de +4 voltes i 14.01, 14.02 o 14.03 de +1 volta.

Peró abans, tots els participants vam gaudir de un sopar amb les bonìssimes pizzas de Il Forno i un munt d’aletes de pollastre i cocretes del mateix lloc, cortesia de Aloyshop, un dels nostres patrocinadors i botiga de Slot referencia a nivel mundial.

La cursa es va disputar en format de classificatoria, amb un total de 14 pilots, i final, amb els 11 que encara aguantavem a la 1 de la matinada que els problemes van fer que acabeix la classificatoria.

A més, per a fer-ho encara més interesant i premiar el pilotatge, es van utilitzar cotxes i mandos de principi de segle, sense ajudes com suspensions, controls de tracció o curves de potencia. En concret els cotxes eren Porsche 911 GT1 Fly Racing, cortesia del Mett que els va prestar desinteresadament, i els mandos, DS i Parma de resistencia sense cap regulació.

A la classificatòria no va haber-hi moltes sorpreses excepte que el software no comptabilitzava correctament les voltes i, fins trobar la solució, vam tenir que fer control també a la antiga, amb llapis i paper. El podi va estar format per Arturo, Brosi i Sergi, per aquest ordre, peró pilots que acostumen a ser al podi, com el Lugi (6è) o el Luis (11è) vam penalitzar moltes voltes per no saber mantenir el ritme per sobre de 14 segons.

Altres sorpreses van ser el 8è de Toni Carrillo que debutava en pista i que a més va fer temps bons o els 14.00 (4 voltes de bonificacion) que van fer Brosi i Oscar.

Però la final va ser una altre cosa. Amb tots els problemes resolts i coneixent millor cotxes i mandos, el Joan va fer una cursa molt bona e intel·ligent, sense bonus però també sense penailitzacions, obtenint una gran victoria per només una volta sobre el Mett, que va estar varies vegades a punt de fer bonus però no va arribar o es va pasar, penalitzant.

A la tercera posició, altre sorpresa, el Pepo obtenia el seu primer podi a pista per molt poc sobre el Brosi i gràcies un bonus de +1 que va obtenir amb un 14.03 a la pista 1. El Brosi va intentar conservar la segona posició de la classifactoria sent conservador, la mateixa estrategia que Joan i Pepo però no va contar amb que els seus rivals obtinguessin bonus i va tenir que conformar-se amb la medalla de xocolata.

En fí, una bona i molt divertida cursa amb un format que segurament repetirem i, sobre tot, un molt bon ambient, com es habitual al nostre club.

Moltes felicitats al campió Joan Rodrigues i a la resta de pilots i Bon Nadal a tothom, us esperem al gener amb més curses.

Salut i gallet a fons!!!